Företaget som ger det lilla extra!

Vår affärsidé

Industrigalv i Borås AB erbjuder legoytbehandling med huvudinriktning på elförzinkning i små och medelstora produktionsserier till den inhemska marknaden. Framgångsfaktorerna utgörs av bra produktkvalitet, korta leveranstider samt en personlig service.

Historik

Innan Industrigalv blev ett renodlat ytbehandlingsföretag hette det ISÅ Produkter. ISÅ Produkter grundades 1957 av Bengt Svenssons far, Carl Åke Svensson. Verksamheten bestod då av tillverkning och plätering av fiskedrag i källaren. Företaget övergick till enbart ytbehandling 1960.

ISÅ Produkter flyttade till nya lokaler på sin nuvarande adress 1977 och införskaffade samtidigt en hängline och en trumline.

Industrigalv i Borås AB ägs sedan 1978 av Bengt Svensson. Sedan dess har företaget byggt till lager (1984), byggt till fastigheten (1988) och utökat verksamheten med ytterligare en trumline (1988).

Tio år senare byggdes lokalerna åter ut och den gamla trumlinen byts ut mot en ny Surzinktrumline.

Nutid

Sommaren 2014 förvärvas Industrigalv AB av Sebastian Sörqvist och Dejan Ahlenius som tar över bolaget efter Bengt Svensson som drivit Industrigalv i närmare 40 år.

Idag omfattas verksamheten av legoytbehandling till flera olika branscher men huvudsakligen till verkstads- och fordonsindustrin.